KIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT

YLEISTÄ

 • Pistelaskuissa huomioidaan Suomessa järjestetyt viralliset näyttelyt (näyttelyissä huomioidaan virallisiin luokkiin osallistuneet koirat) ja juoksukilpailut. Poikkeuksena tästä on Saluki Show, josta lasketaan pisteet näyttelykiertopalkintoihin.
 • Yhteispohjoismaisista näyttelysäännöistä poikkeavia sääntöjä noudattavista näyttelyistä jaetaan pisteet vain ROP-koiralle TOP-saluki –palkintoon. Poikkeuksena tästä on Saluki Show, josta lasketaan kaikki pisteet näyttelykiertopalkintoihin).
 • Kilpailuihin osallistuvien koirien omistajien tulee olla Suomen Salukikerhon jäseniä (jos koiralla on useampi omistaja, riittää kun ainakin yksi heistä on jäsen). Listoilla sijoittuvat vain sellaisten omistajien koirat, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa ja hyväksytty jäseniksi viimeistään kilpailuvuoden kesäkuun loppuun mennessä. Poikkeuksena Vuoden kasvattaja ja Vuoden jalostuskoira, jossa pisteet kasvattajalle/jalostuskoiralle lasketaan neljän parhaan koiran mukaan (näiden koirien omistajien ei siis  tarvitse olla jäseniä) ja

Palkinnon saamiseksi riittää, että kasvattaja/jalostuskoiran omistaja on maksanut jäsenmaksunsa ja hyväksytty jäseneksi viimeistään kilpailuvuoden kesäkuun loppuun mennessä.

 • Mikäli kiertopalkinnon voittaja asuu ulkomailla, tulee kiertopalkinto ja kansio jäämään Salukikerhon haltuun . Voittaneen koiran tiedot tehdään kansioon yhteistyössä Salukikerhon ja koiran omistajan kanssa.
 • Kiertopalkinnot kiertävät ikuisesti, jollei niiden kohdalla ole toisin mainittu.
 • Palkinnon mahdollisista postituksen tai katoamisen tai rikkoutumisen aiheuttamista kuluista vastaa senhetkinen palkinnon haltija.
 • SSaK pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa muuttaa näitä sääntöjä.
 • Palkintoesineitä seuraa valokuvakansio. Koiranomistaja täyttää kansion mallin mukaan. Salukikerho hankkii uuden kansion, kun edellinen täyttyy.
 • Juoksukiertopalkinnot (kiertopalkinto valokuvakansioineen) toimitetaan Suomen Salukikerhon edustajalle viimeistään kaksi viikkoa ennen palkinnon seuraavaa jakotilaisuutta.
 • Näyttelykiertopalkinnot (kiertopalkinto valokuvakansioineen) ja harrastekiertopalkinnot toimitetaan Suomen Salukikerhon edustajalle viimeistään kaksi viikkoa ennen kerhon kevätkokousta.
 • Mikäli kaksi koiraa päätyy tasapisteisiin ratkaistaan sijoittuminen seuraavalla tavalla Vuoden salukissa, Vuoden veteraanissa ja Vuoden nuoressa:

Se koira, jolla on enemmän ROP-voittoja sijoittuu, voittaa, jos tilanne edelleen tasan:

Se koira, jolla on enemmän VSP-voittoja, voittaa, jos tilanne on edelleen tasan:

Se koira jolla on eniten PU/PN-2 sijoituksia, voittaa, jos tilanne on edelleen tasan, niin tästä eteenpäin lasketaan PU/PN-3 sijoitusten määrä samalla kaavalla kuin edellä ja sitten PU/PN-4 sijoitukset.

Jos tilanne on vieläkin tasan, katsotaan kumpi koirista on sijoittunut korkeammalle Salukien virallisessa erikoisnäyttelyssä.

 • Mikäli kaksi koiraa päätyy tasapisteisiin TOP-salukissa ja Vuoden voitokkaimmassa salukissa:

Se koira, jolla on eniten kaikkien rotujen näyttelyiden BIS-1-sijoituksia voittaa, jos tilanne edelleen tasan:

Se koira jolla on eniten kaikkien rotujen näyttelyiden BIS-2-sijoituksia voittaa ja edelleen tasatilanteessa, edetään laskien ensin BIS-3- ja tarpeen vaatiessa BIS-4-sijoitukset.

Jos tilanne vielä kaikkien BIS sijoitusten laskemisen jäkeen tasan, niin samalla tavalla laskien edetään aloittaen RYP-1 sijoituksista jatkuen RYP-4 sijoitukseen saakka. Ryhmäsijoitukset lasketaan kaikkien rotujen ja ryhmänäyttelyiden/erikoisnäyttelyiden ryhmäkehistä (FCI ryhmä 10).

Näistä säännöistä ei tehdä poikkeuksia.

 

1. JUOKSUKIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT

VUODEN MAASTOJUOKSIJA

Palkinto jaetaan vuosittain salukille, joka on saanut eniten pisteitä kauden virallisissa kilpailuissa seuraavan pistelaskun mukaan:

 • Pistelaskuun otetaan mukaan koiran viisi (5) parasta pistemäärää viidestä kilpailusta.
 • Pisteitä annetaan voitetuista (osallistuneista) koirista seuraavasti; jos osallistujia on 25 koiraa, niin voittaja saa 24p, toinen 23p jne.

Jos kaksi koiraa saa saman pistemäärän, tulee voittajaksi se, joka on saanut tämän pistemäärän vähemmillä kilpailuilla. Jos tilanne on edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on enemmän finaalisijoituksia. Jos edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on eniten ykkössijoja, sitten kakkossijoja, kolmossijoja jne. Jos tilanne on edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on parempi sijoitus SM-maastoissa.

Palkintoesine on salukiaiheinen taulu, jota seuraa valokuvakansio. Koiranomistaja täyttää kansion mallin mukaan. Vuoden Maastojuoksija -kiertopalkinnon on lahjoittanut Suomen Salukikerho ry.

 

VUODEN VETERAANIMAASTOJUOKSIJA

On se kulloinkin voimassaolevien maastojuolsusääntöjen mukaisen veteraani-iän täytänyt saluki, joka on saanut eniten pisteitä Vuoden maastojuoksija -kilpailussa ko. vuonna.

Koiran kilpailuluokalla ei ole pisteiden kannalta merkitystä. Mikäli koira täyttää veteraani-iän kilpailukauden kuluessa, pisteet huomioidaan vasta iän täyttymisestä eteenpän.

Ikä täyttyy koiran syntymäpäivänä, jolleivät kilpailusäännöt muuta määrää. Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille.

Vuoden Veteraanimaastojuoksijalle jaettavan Faunin Maljan sekä Vuoden Vetraanimaastojuoksija VSP:lle jaettavan Faunin Lyhdyn, on lahjoittanut Heli Perkkiö vuonna 2010.

 

VUODEN MAASTOTULOKAS

On se tulokassaluki, joka on saanut eniten pisteitä Vuoden maastojuoksija -kilpailussa ko. vuonna. Osallistumisoikeus on salukilla, joka kilpailee ensimmäisä sellaista kilpailukauttaan,

jonka aikana sillä on ikänsä puolesta mahdollisuus osallistua vähintään viiteen (5) maastojuoksukilpailuun. Tulokaspalkinnon saajalle ei ole yläikärajaa,

vaan jos koira aloittaa kilpailu-uransa esimerkiksi neljävuotiaana, se on oikeutettu osallistumaan kilpailuun. Palkinnon voi kuitenkin voittaa vain kerran.

Vuoden Maastotulokas on se tulokassaluki, joka on saanut eniten pisteitä Vuoden maastojuoksija -kilpailussa ko. vuonna. Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille.

Vuoden Maastotulokkaan sekä Maastotulokas -VSP:n palkinnot, on lahjoittanut Marjo Aittokari vuonna 2010.

 

VUODEN RATAJUOKSIJA

Palkinto jaetaan vuosittain salukille, joka on saanut eniten pisteitä kauden virallisissa kilpailuissa seuraavan pistelaskun mukaan:

 • Arvokilpailuina huomioidaan Suomenmestaruuskilpailut (SM), Kuninkuusjuoksut (JK), Maailmanmestaruuskilpailut (MM, Suomessa järjestetyt) Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (PM, Suomessa järjestetyt), Tähtisprintteri-kilpailut (TS) ja Salukikerhon ratajuoksun mestaruuskilpailut, joista pisteitä jaetaan sijoitusten perusteella seuraavasti:
Sijoitus 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
Pisteet 20 16 12 10 8 6 4 2 1
 • Lopulliseen pistelaskuun otetaan mukaan em. kilpailuista koiran kaksi (2) parasta pistemäärää.
 • VMR (veteraanimestaruus)- ja kolmevuotiaille järjestettävästä Derby (DV)-kilpailusta jaetaan pisteitä kuten ei-arvojuoksukilpailuista.
 • Ei-arvojuoksukilpailuista otetaan pistelaskuun mukaan koiran viisi (5) parasta kilpailua. Pisteitä annetaan kilpailun (finaalin) koiramäärän ja sijoituksen mukaan seuraavasti:
Koiramäärä 1. sija 2. sija 3. sija 4. sija 5. sija 6. sija 
6 os. 6 5 4 3 2 1
5 os. 5 4 3 2 1  
4 os. 4 3 2 1    
3 os. 3 2 1      
2 os. 2 1        
 • Kauden 480 metrin nopeustilaston 15:LLE ensimmäiselle koiralle annetaan pisteitä seuraavasti: nopeustilaston 1. 15 pistettä, 2. 14 pistettä, 3. 13 pistettä jne.

Jos kaksi koiraa saa saman pistemäärän, tulee voittajaksi se, joka on saanut tämän pistemäärän vähemmillä kilpailuilla. Jos tilanne on edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on ko. vuodelta parempi aika 480 metrin matkalta. Jos tämäkään ei ratkaise, katsotaan toiseksi paras aika jne., kunnes voittaja selviää.

Palkintoesine on salukiaiheinen taulu, jota seuraa valokuvakansio. Koiranomistaja täyttää kansion mallin mukaan. Vuoden Ratajuoksija -kiertopalkinnon on lahjoittanut Suomen Salukikerho ry.

 

VUODEN VETERAANIRATAJUOKSIJA

On se kulloinkin voimassaolevien ratajuoksusääntöjen mukaisen veteraani-iän täyttänyt saluki, joka on saanut eniten pisteitä Vuoden ratajuoksija -kilpailussa ko. vuonna.

Koiran kilpailuluokalla ei ole pisteiden kannalta merkitystä. Mikäli koira täyttää veteraani-iän kilpailukauden kuluessa, pisteet huomioidaan vasta iän täyttymisestä eteenpäin.

Ikä täyttyy koiran syntymäpäivänä, jolleivät kilpailusäännöt muuta määrää. Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille.

 

VUODEN JUOKSIJA

Vuoden juoksija palkinto jaetaan salukille, joka on menestynyt parhaiten maasto- ja ratakokeissa. Pistelaskennassa käytetään vuoden maasto- ja ratajuoksijatilastojen paremmuusjärjestystä seuraavasti:
* Molempien tilastojen 15’lle ensimmäiselle koiralle annetaan pisteitä seuraavasti:
  1. 15 pistettä, 2. 14 pistettä, 3. 13 pistettä jne.
* Koirien pisteet lasketaan yhteen ja eniten yhteispisteitä saanut on vuoden juoksija

Jos kaksi koiraa saa saman pistemäärän, tulee voittajaksi se, joka on saanut tämän pistemää-rän vähemmillä kilpailuilla. Jos tilanne on edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on enem-män finaalisijoituksia. Jos edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on eniten ykkössijoja, sit-ten kakkossijoja, kolmossijoja jne. Jos tilanne on edelleen tasan, tulee voittajaksi se, jolla on parempi sijoitus SM-kilpailussa.

 

2. NÄYTTELYKIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT

VUODEN SALUKI

Jokaisen koiran kohdalla huomioidaan viisi (5) parasta näyttelyä. Pisteitä saavat koirat, jotka sijoittuvat PU/PN-kehässä. Näiden pisteiden lisäksi annetaan lisäpisteitä näyttelyn virallisiin luokkiin (pentuluokkia ei huomioida osallistujamääriin) osallistuvien koirien mukaan seuraavasti:

ROP 5p + suuremman sukupuolen osallistujamäärä vähennettynä 1p
VSP: 4p + oman sukupuolen osallistujamäärä vähennettynä 1p
PU/PN2: 3p + oman sukupuolen osallistujamäärä vähennettynä 2p
PU/PN3: 2p + oman sukupuolen osallistujamäärä vähennettynä 3p
PU/PN4: 1p + oman sukupuolen osallistujamäärä vähennettynä 4p

Jos sukupuolen osallistujamäärä on suurempi kuin 50 koiraa, lasketaan osallistujamäärä sen jälkeen siten, että se kasvaa aina yhdellä täyttä kymmentä koiraa kohden (50–59 koiraa = 50, 60–69 koiraa = 51, 70–79 koiraa = 52, 80–89 koiraa = 53, 90–99 koiraa = 54 jne).

Selventävät esimerkit:

– Jos uros on ROP ja paikalla on 24 urosta ja 20 narttua
– PU-1 saa 5 + 24 – 1 p = 28 p, PU-2 saa 3 + 24 – 2 p = 25 p, jne.
– PN-1 saa 4 + 20 – 1 p = 23 p, PN-2 saa 3 + 20 – 2 p = 21 p, jne.
– Jos uros on ROP ja paikalla on 24 urosta ja 28 narttua
– PU-1 saa 5 + 28 – 1 p = 32 p, PU-2 saa 3 + 24 – 2 p = 25 p, jne.
– PN-1 saa 4 + 28 – 1 p = 31 p, PN-2 saa 3 + 28 – 2 p = 29 p, jne.
– Jos uros on ROP ja paikalla on 90 urosta ja 72 narttua
– PU-1 saa 5 + 54 – 1 p = 58 p, PU-2 saa 3 + 54 – 2 p = 55 p, jne.
– PN-1 saa 4 + 52 – 1 p = 55 p, PN-2 saa 3 + 52 – 2 p = 53 p, jne.
– Jos uros on ROP ja paikalla on 90 urosta ja 102 narttua
– PU-1 saa 5 + 55 – 1 p = 59 p, PU-2 saa 3 + 54 – 2 p = 55 p, jne.
– PN-1 saa 4 + 55 – 1 p = 58 p, PN-2 saa 3 + 55 – 2 p = 56 p, jne.

Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille. Kiertopalkinnon on lahjoittanut Suomen Salukikerho ry.

 

VUODEN VETERAANI

Vuoden veteraani on se veteraanisaluki, joka on saanut eniten pisteitä Vuoden saluki –kilpailussa ko. vuonna. Koiran tulee kerätä pisteet veteraaniluokasta, poikkeuksena Saluki Show, josta myös senioriluokasta (yli 8-vuotias) saa pisteet vuoden veteraaniin. (Päätös tehtiin Ssak:n yleiskokouksessa 12/16, uusi sääntö tulee voimaan vuoden 2017 alusta.) Vuoden saluki -pisteiden lisäksi ROP-veteraani saa 8p ja VSP-veteraani 5p. ROP/VSP-veteraanipisteet koira saa, vaikka se ei sijoittuisi PU/PN-kehässä. BIS-veteraanisijoitukset tuovat lisäpisteitä seuraavasti: BIS-1 20p, BIS-2 18p, BIS-3 16p ja BIS-4 14p. BIS-veteraanipisteitä ei jaeta yhden rodun näyttelyissä. Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille.

Kiertopalkinnot on lahjoittanut Heli Perkkiö vuonna 1995.

 

VUODEN KASVATTAJA

Vuoden kasvattaja on se salukikasvattaja, jonka enintään neljällä kasvatilla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä Vuoden saluki –kilpailussa ko. vuonna. Koirien täytyy olla vähintään kahdesta eri pentueesta. Lisäksi kasvattajakilpailuun osallistuvan kasvattajan tulee olla Suomen Salukikerhon jäsen. Kiertopalkinnon ovat lahjoittaneet Aila ja Jouko Huovinen vuonna 1995.

 

VUODEN JALOSTUSKOIRA

Vuoden jalostuskoira on se saluki, jonka enintään neljällä jälkeläisellä on suurin yhteenlaskettu pistemäärä Vuoden saluki –kilpailussa ko. vuonna. Koirien täytyy olla vähintään kahdesta eri pentueesta. Aramika´s Azimutin muistopalkinto jaetaan parhaalle jalostusurokselle ja Maleken muistopalkinto jaetaan parhaalle jalostusnartulle. Kiertopalkinnon on lahjoittanut Stina Jalkanen vuonna 1995.

 

VUODEN VOITOKKAIN SALUKI

Vuoden voitokkaimmassa salukissa pisteitä jaetaan vain sijoituksista (rotu-, ryhmä- ja BIS-kehän sijoituksista) seuraavan laskukaavion mukaan:

ROP 8p
VSP 5p
PU/PN2 4p
PU/PN3 3p
PU/PN4 2p
RYP1 5p
RYP2 4p
RYP3 3p
RYP4 2p
BIS1 5p
BIS2 4p
BIS3 3p
BIS4 2p

BIS-pisteet jaetaan vain kaikkien rotujen näyttelyistä, joissa arvostellaan 10 FCI:n roturyhmää. Mukaan laskuihin otetaan koiran viisi parasta näyttelyä.. Jos saman henkilön omistamat koirat voittavat tämän palkinnon yhteensä viisi (5) kertaa, omistaja saa palkinnon omakseen. Kiertopalkinto jaetaan parhaalle salukille ja VSP-salukille. Kiertopalkinnot on lahjoittanut Chrisse Schrey-Grandell vuonna 1990.

 

VUODEN NUORI

Vuoden nuori kilpailuun voi osallistua saluki, joka ko. vuonna täyttää enintään kaksi (2) vuotta. Pisteet lasketaan Vuoden saluki –sääntöjen mukaan. Kiertopalkinnon on lahjoittanut Chrisse Schrey-Grandell. Vuodesta 1998 lähtien on jaettu myös VSP-nuori kiertopalkintoa, jonka on lahjoittanut Sari Räsänen.

 

TOP-SALUKI

Jokaisen koiran kohdalla huomioidaan neljä (4) parasta näyttelyä. Pisteitä saa vain ROP-koira. Paikalla olleet (virallisissa luokissa) urokset ja nartut lasketaan yhteen ja siitä vähennetään yksi (1) piste eli voittaja itse. RYP- ja BIS- sijoitukset eivät anna lisäpisteitä.

Kiertopalkinnon on lahjoittanut Kirsti Meriläinen vuonna 1973. Vuodesta 2003 lähtien on jaettu myös VSP-TOP-saluki -kiertopalkintoa, jonka on lahjoittanut Sari Räsänen.

 

3. HARRASTEKIERTOPALKINTOSÄÄNNÖT

JONIN MUISTOPALKINTO

Palkinto annetaan salukille, jolla on vähiten pisteitä, kun vuoden loputtua lasketaan yhteen vuosilistojen sijoitukset näyttely- ja maastojuoksu- tai ratajuoksulistoilta. Näyttelypisteet lasketaan Vuoden saluki –listalta, maastojuoksupisteet Vuoden maastojuoksija –listalta ja ratajuoksupisteet Vuoden ratajuoksija –listalta. Mikäli salukilla on tulos sekä Vuoden maastojuoksija – ja Vuoden ratajuoksija -listoilla, näistä vain parempi sijoitus huomioidaan. Salukin tulee olla mukana sekä näyttely- että juoksulistalla ja saada pisteitä kummaltakin listalta, muutoin ko. saluki ei ole mukana kilpailemassa kiertopalkinnosta. Jos jonakin vuonna yksikään saluki ei ole sekä näyttely- että juoksulistoilla, kiertopalkintoa ei jaeta ko. vuonna lainkaan.

Palkinto on lahjotettu Suomen Salukikerhon jaettavaksi vuosittain KANS & POHJ Mva El Hamrah Ibn-Jagad Jonin muistoksi. Kiertopalkinnon ovat lahjoittaneet Sari ja Jorma Räsänen vuonna 1990.

(Pisteidenlaskuohje esimerkin avulla: Amir on 2. näyttelylistalla, 5. maastolistalla ja 5. ratalistalla – 2+5 = 7 pistettä. Shama on 10. näyttelyissä, 2. maastoissa ja 1. radoilla, eli 11 pistettä. Vähiten pisteitä saanut voittaa, ts. Amir. Huom! Jos on olemassa kaksi listaa, esimerkiksi näyttelylistat uroksille ja nartuille, täytyy ne ensin yhdistää yhdeksi listaksi pisteiden mukaan, jotta saadaan yksi sijoitus näyttelyjen osalta.)

 

LEEVIN MUISTOPALKINTO

Pisteet lasketaan samalla tavalla kuin Jonin muistopalkinto. Palkinnosta kilpailevat salukit, jotka täyttävät ko. vuonna korkeintaan kaksi vuotta.

Palkinto on lahjoitettu Suomen Salukikerhon jaettavaksi vuosittain FIN & N Mva FIN Kva-m Khaireddin Sayidin muistoksi. Kiertopalkinnon ovat lahjoittaneet Tuulia Huhtala ja Pasi Soininen vuonna 2006.

 

SVENSKA SALUKIRINGENIN KIERTOPALKINTO

Palkinto annetaan salukille, jolla on vähiten pisteitä, kun vuoden loputtua lasketaan yhteen vuosilistojen sijoitukset jokaisesta seuraavista kolmesta aktiviteetista: näyttelyt, maastojuoksukilpailut ja ratajuoksukilpailut. Näyttelypisteet lasketaan ’Vuoden Saluki’ –listalta, maastojuoksupisteet ’Vuoden maastojuoksija’ –listalta ja ratajuoksupisteet ’Vuoden ratajuoksija’ –listalta. Salukin tulee olla mukana jokaisella listalla ja saada pisteitä jokaiselta listalta, muutoin ko. saluki ei ole mukana kilpailemassa kiertopalkinnosta. Jos jonakin vuonna yksikään saluki ei saa tuloksia jokaisesta kolmesta aktiviteetista (eikä siten yllä listoille), kiertopalkintoa ei jaeta ko. vuonna lainkaan.

Kiertopalkinto on Per Nordahlin veistos ja mukana seuraa kansio, jossa voittaja esitellään. Kun kansio täyttyy, Suomen Salukikerho kustantaa uuden kansion. Palkinto kiertää ikuisesti.

(Pisteidenlaskuohje esimerkin avulla: Amir on 2. näyttelylistalla, 5. maastolistalla ja 5. ratalistalla – 2+5+5 = 12 pistettä. Shama on 10. näyttelyissä, 2. maastoissa ja 1. radoilla, eli 13 pistettä. Vähiten pisteitä saanut voittaa, ts. Amir. Huom! Jos on olemassa kaksi listaa, esimerkiksi näyttelylistat uroksille ja nartuille, täytyy ne ensin yhdistää yhdeksi listaksi pisteiden mukaan, jotta saadaan yksi sijoitus näyttelyjen osalta.)

Palkinnon on lahjoittanut Svenska Salukiringen sen omana juhlavuotena ja Suomen Salukikerhon kongressivuotena 2008. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran kevätkokouksessa 2009 lahjoittajan toiveiden mukaisesti kongressivuoden 2008 eli kiertopalkinnon lahjoitusvuoden saavutuksista.

 

VUODEN SALUKI

Alkuperäinen Vuoden Saluki –kiertopalkinto kiersi vuodesta 1973 vuoteen 1992. Vuoden 1992 tulosten perusteella Chrisse Schrey-Grandell voitti palkinnon omakseen hänen omistamansa koiran voitettua sen viidennen kerran. Sen jälkeen kukaan ei lahjoittanut samoilla säännöillä uutta palkintoa, ja vuodesta 1995 alkaen Vuoden Salukina alettiin jakaa vuodesta 1989 kiertäneitä Salukikerhon tauluja. Vuodesta 1995 alkaen jaettiin Vuoden Saluki -listan pohjalta myös Vuoden NuoriVuoden VeteraaniVuoden Kasvattaja ja Vuoden jalostuskoira.

TOP-SALUKI

TOP-saluki -palkinnosta kilpailtiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Alkuperäisillä säännöillä, joissa pisteitä saivat kaikki RP-kehässä sijoittuneet koirat, kilpailtiin vuoteen 1987 asti. Vuoden 1988 alusta näyttelysääntöjen muutoksen seurauksena palkinnon lahjoittaja muutti kiertopalkinnon sääntöjä. Uusien sääntöjen mukaan pisteitä sai vain ROP-voittaja, eli palkinto muuttui samalla aivan toisenlaiseksi. Vuodesta 1988 palkinto on kiertänyt muuttumattomilla säännöillä tähän päivään asti.

VUODEN VOITOKKAIN

Vuoden Voitokkain –kiertopalkinto kiersi alkuperäisillä säännöillään vuosina 1990-2002. Vuodesta 2004 alkaen Vuoden Voitokkaimman pistelaskusta poistettiin rotukehästä saatavat PU/PN/ROP/VSP-lisäpisteet, sekä ison kehän lisäpisteitä kasvatettiin.

VUODEN NUORI

Palkinnosta kilpailevat vuoden aikana kaksi vuotta täyttäneet tai nuoremmat salukit.

VUODEN VETERAANI

Veteraaniluokasta kerättyjen Vuoden Saluki –pisteiden lisäksi jaetaan lisäpisteitä ROP/VSP-veteraaneille sekä BIS-kehässä sijoittuneille.

VUODEN KASVATTAJA

Kasvattaja, jonka enintään neljällä kasvatilla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä Vuoden Saluki – kilpailussa. Koirien täytyy olla vähintään kahdesta eri pentueesta.

VUODEN JALOSTUSKOIRA

Saluki, jonka enintään neljällä jälkeläisellä on suurin yhteenlaskettu pistemäärä Vuoden Saluki – kilpailussa. Koirien täytyy olla vähintään kahdesta eri pentueesta.

 

Kuvalliset luettelot jaettavista kiertopalkinnoista

Vuoden listat:

Juoksukiertopalkinnot (syyskokouksessa jaettavat) 

Näyttelykiertopalkinnot (kevätkokouksessa jaettavat)

Erikoisnäyttelyiden kiertopalkinnot:

Erikoisnäyttely

Saluki Show

Päivitetty: 03.02.2018