MUUTOS TERVEYSTUTKIMUKSISTA, LUONNETESTEISTÄ JA RUUMIINAVAUKSISTA MAKSETTAVIEN KORVAUSTEN MAKSAMISEEN 14.12.2022 ALKAEN

Verohallinnon ohjeistuksen mukaan yhdistyksen on ilmoitettava maksamansa terveystutkimustuet tulorekisterissä. Maksettu tuki katsotaan saajansa verotettavaksi tuloksi. Salukikerho on päättänyt pyytää yhdessä muutaman muun yhdistyksen kanssa, että Suomen Kennelliitto selvittäisi tukien veronalaisuuden ja yhdistysten ilmoittamisvelvollisuuden verohallinnolta.

Toivomme, että verotuskäytäntö tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa. Siihen asti joudumme kuitenkin ilmoittamaan maksamamme tuet. Lisäksi yli 20 euron suuruisista tukisummista toimitetaan ennakonpidätys. Tulorekisteri-ilmoitusten tekeminen on työlästä ja tehtävä tiukassa aikataulussa heti maksamisen jälkeen, joten jatkossa tulemme maksamaan ja siten ilmoittamaan tuet aina keskitetysti kahden kuukauden välein eli ajanjaksolla 1.1.-28.2. anotut tuet maksetaan kerralla maaliskuun alussa.

Tuen maksaminen edellyttää, että rahastonhoitajalle (rahastonhoitaja@saluki.fi) on toimitettu saajan henkilötunnus tulorekisteri-ilmoitusta varten. Lisäksi yli 20 euron suuruisten tukien saajien on toimitettava verokortti rahastonhoitajalle. Mikäli tiedot toimitetaan myöhässä, tuki maksetaan seuravan tukien maksukauden lopussa. Vaihtoehtoisesti tuenhakija voi jäädä odottamaan verohallinnon käytännön muuttumista. Vuonna 2023 maksetuista tutkimuksista voi hakea tukea poikkeuksellisesti vuoden 2023 loppuun saakka. Tiedotamme asian etenemisestä.